top of page

Modern yoga üstadlarından ilham verici sözler

Dharma Mittra

"Çakralar çok akıllıdır; bilgisayar yazılımına benzerler."


B.K.S. Iyengar

"Nefes aldığınızda, Yüce Olan'dan güç alırsınız. Verdiğiniz nefes ise dünyaya sunduğunuz hizmeti temsil eder."


Aadil Palkhivala

"Gerçek yoga vücudunuzun şekliyle değil, hayatınızın şekliyle ilgilidir. Yoga sahnelenmek için değil, yaşanmak içindir. Yoga için eskiden olduğun kişi değil, dönüşmekte olduğun kişi önemlidir. Yoga engin ve derin bir amaç için tasarlanmıştır ve "yoga" diye anılabilmesi için mutlaka özüyle birlikte uygulanması gerekir." 


Julie Weiland

"Değişim hem kaçınılmazdır, hem de her an mevcuttur. Ne zaman ki değişimin sürekli olduğunu gönülden kabul edersiniz, o zaman büyümek, soyutlanmak, iç dünyana dönmek, ruhuna dokunmak ve kendi öz kaynağını bulmak kalır geriye. Hayatın sürekli değişmekte olan mevsimleri boyunca ayaklarının yere sağlam basmasını sağlayacak şey, kendi öz kaynağındır."


Rolf Gates

"Yoga fiziksel bir idman (work-out) değil, içsel bir idmandır (work-in). Ve bu da ruhsal pratiğin asıl amacıdır; bizi eğitilebilir kılmak, yüreğimizi açmak ve halihazırda bildiğimizi bilebilmemiz için, olduğumuz kişi olabilmemiz için farkındalığımıza odaklanmak."


Mastin Kipp

"Eğer her şeyi bir mucize olarak görmeyi tercih ederseniz, şu anda bulunduğunuz yer size mükemmel görünür. Yetişmeniz gereken bir yer olmaz; bu anın içerisinde olmaktan ve olacaklara izin vermekten başka yapılacak bir şey yoktur. Kökten bir kabullenmenin olduğu noktada büyük değişiklikler meydana gelebilir. Her türlü dönüşümsel deneyimin ilk adımı, o ânı olduğu gibi kabul ederek âna teslim olmaktır. İşte o noktadan sonra, değişim için gereken farkındalık, tevazu ve güce sahip oluruz."


Pema Chödrön

"Meditasyon sırasında ve günlük hayatımızda, yetiştirebileceğimiz, eğitebileceğimiz ve ortaya koyabileceğimiz üç meziyet vardır. Bunlar halihazırda bizde mevcuttur, ama olgunlaştırılmayı bekler: kesinlik, nezaket ve bırakabilme gücü."


Judith Hanson Lasater

"Kendi doğanızı takip edin. Yoga pratiği aslında kendi duruşunuzu keşfetmenizle ilgilidir; eğitmenlerimize sonsuz saygı duyarız ama eğer kendi duruşumuzu o anda keşfedemiyorsak buna yoga pratiği denmez, taklit denir. Her gün Savasana'da derin gevşemenizi gerçekleştirin. Aksatmadan her gün pratyahara'yı (içe dönüş) uygulayın. Ve tadını çıkarın. Yıllarca disiplini hırsla karıştırdım. Şimdi ise disiplinin daha çok kararlılık olduğuna inanıyorum. O matın üzerine mutlaka çıkın. Yoga pratiği ve hayat arasında aslında çok fazla bir fark yok."


Kathryn Budig

"Her zaman bir şeyleri sizden daha iyi yapanlar olacaktır; bu güzel bir şey! Rekabeti ilham olarak görün; haset duymadan."


3.711 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page